Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Бизнис Форум Правила

Status
Not open for further replies.

Rocksteady

Staff member
Server Manager
Joined
Nov 20, 2019
Пораки
109
1. Држете ја вашата бизнис тема активна

Ве молиме да ја одржавате вашата тема активна со информации и слики поврзани со вашиот бизнис. Доколку вашата тема биде не активна 28 дена, таа ке биде заклучена и префрлена во архива.

Забелешка: Доколку вашата тема биде заклучена и преместена во архива поради неактивност, ве молиме да исконтактирате член на ФМ тимот за да ви ја отклучи и врати назад.

2. Забранет е секаков вид на плагијат

Доколку користите содржина или идеа од друга област, тогаш пожелно е да ги спомнете и да им дадете кредит на авторите. Не само што е препорачливо туку и најдобро е прво да го прашате оргиналниот автор на содржината пред да ја објавите. Доколку тој не сака вие да ја копирате неговата содржина, вие тоа треба да го почитувате.

3. Немојте да тролате, омаловажувате или да ги навредувате играчите или нивните бизниси

Немојте да тролате, омаловажувате или да ги навредувате играчите или нивните бизниси. Правилата на форумот важат и тука исто како и на било кое друго место. Ова правило исто така вклучува креирање на деловна активност на понижувачни начин преку создавање на саркастични теми или отворено навредување врз истите.

4. Почитувајте го сопственикот на темата

Ве молиме да го почитувате сопственикот или сопствениците на темата и нивните желби. Доколку тој или тие сакаат да престанете да им коментирате на темата, вие треба да престанете и да најдите друг начин за комуникација поврзана со нивната тема, како на пример преку ПМ порака на форумот. Сопственикот или сопствениците на темата се одговорни за нивната тема и тие имаат свое право да одлучат што може, а што не може да биде објавено на нивната тема.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top Bottom